Otsi raamatuid, autoreid meie raamatukogust:
Guerrin, Triinu; Karu, Kadri
Võrokõisi köögi- ja söögiraamat Raamat
2019.
@book{Guerrin2019,
title = {Võrokõisi köögi- ja söögiraamat},
author = {Triinu Guerrin and Kadri Karu},
editor = {MTÜ Võrumaa Talupidajate Liit and Võru Instituut},
year = {2019},
date = {2019-01-01},
abstract = {Triinu Guerrini ja Kadri Karu koostatud „Võrokõisi köögi- ja söögiraamat“ ilmus esimest korda 2014. aastal võru- ja eestikeelsena. Esimene raamat oli nii nõutud, et kõigile soovijatele seda ei jätkunudki. Võru Instituudi ja Võrumaa Talupidajate Liidu koostöös tehti raamatust teine trükk, kus on jutud ja retseptid kõrvuti võru ja inglise keeles. Inglise keelde on tõlkinud raamatu võrokene Leila Holts, toimetas Anu Kannike ERMist. Võrokeste köögi- ja söögiraamatust leiab nii vanu kui ka uusi toiduretsepte, ütlemisi ja rahvalaule söögist, võrokeste mälestusi ja naljajutte söömise ning söögi tegemise kohta.},
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Design, Fiasko
Romantilise Rannatee retseptiraamat Raamat
2018.
@book{Design2018,
title = {Romantilise Rannatee retseptiraamat},
author = {Fiasko Design},
editor = {MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu},
year = {2018},
date = {2018-01-01},
abstract = {Raamat toob huvilisteni tuntud maitsed uues kuues. Retseptid pärinevad Romantiliselt Rannateelt, kus kohtab igal ajal huvitavaid inimesi, kes oma külalistele suudavad pakkuda erakordseid maitseid. Iga retsepti juures leiab nippe ja saab teada, miks just antud toit on tegijale oluline. Toidupärimus seob põlvkondi ja pakub avastamisrõõmu 2018. aasta Eesti toidupiirkonnas, Pärnumaal. },
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Külvik, Helen; Pärnoja, Ülle
Kostipäävä paremba' pala' Raamat
2018.
@book{Külvik2018,
title = {Kostipäävä paremba' pala'},
author = {Helen Külvik and Ülle Pärnoja},
editor = {MTÜ Setomaa Turism and MTÜ Seto Käsitüü Kogo},
year = {2018},
date = {2018-01-01},
abstract = {Raamatusse on kokku koondatud 2013.‒2017. aastal Seto Külavüü kostipäeval osalenud kohvikute paremba’ pala’ ehk valik retsepte, mille järgi on valmistanud hõrgutisi kostipäeva kohvikud. Raamat on eesti- ja ingliskeelne ning sisaldab 57 retsepti kõrval ka sissevaateid seto köögi eripäradest. },
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Putan, Oksana
Vene köök. Suur pirukaraamat Raamat
2018.
@book{Putan2018,
title = {Vene köök. Suur pirukaraamat},
author = {Oksana Putan},
editor = {Tea Kirjastus},
year = {2018},
date = {2018-01-01},
abstract = {Vene köögi tähtis omapära on pärmitainast küpsetatud pirukad - küll suured kaetud pirukad kuljebjaakad, küll väikesed, erineva täidisega pirukad, küll keerusaiad ja saiakesed, küll kuklid ja kakud. Suur pirukaraamat õpetab, kuidas pärmitainast õigesti valmistada ja kuidas hästi kerkinud tainast seejärel Vene traditsioonilisi pirukaid küpsetada. },
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Vihma, Heidi
Eesti vana aja söök ja köök Raamat
2017.
@book{Vihma2017,
title = {Eesti vana aja söök ja köök},
author = {Heidi Vihma},
editor = {Eesti Vabaõhumuuseum},
year = {2017},
date = {2017-01-01},
abstract = {Ringkäik Eesti Vabaõhumuuseumi taludes, kõrtsis ja poes ning üle 30 eesti rahvusliku roa retsepti. Raamatu esimene osa avab Eesti toiduajalugu, tutvustades toidu kasvatamise, valmistamise ja hoidistamise viise. Teine osa on pühendatud retseptidele, tutvustades muuseumi ekspositsiooni kaudu erinevatele Eesti piirkondadele iseloomulikke roogasid. Kuigi raamatusse on valitud vanema aja toite, on need kõik esitatud tänapäevases võtmes.},
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Kalda, Andra; Värk, Ragne
Hoidistaja salaraamat Raamat
2016.
@book{Kalda2016,
title = {Hoidistaja salaraamat},
author = {Andra Kalda and Ragne Värk},
editor = {Varrak},
year = {2016},
date = {2016-01-01},
abstract = {Raamatust leiab nii traditsioonilisi hoidiste retsepte kui ka palju uusi ja põnevaid maitseüllatusi, millest saaks välja kasvada uued keldririiuli lemmikud. Kogu hoidistamishullus saab alguse varakevadel, kui maa seest pistavad nina välja esimesed rohulibled, kui kuused kasvatavad endale erkrohelisi võrseid ning kui peenral hakkab oma väge näitama krapsakas rabarber. Loomulikult saab kõiki neid kevadisi ande ära kasutada hoidistamisel. Raamat pakub erinevaid retseptiideid: sügavkülmahoidiseid, pestosid, marinaade ja põnevust tekitavaid maiuseid. Tasapisi saab aga kevadest aasta magusaim aeg suvi, mis toob endaga kaasa rohkelt metsa- ja aiasaadusi ning kõik hea-parem on leidnud tee purki, et saaks talvel meenutada suve helgemaid aegu. Oleme purki pistnud ka sügisannid – seened, traditsioonilises marinaadis kõrvitsad ning erinevad marjad nii magusate kui soolaste moosidena, mida on jõuluajal mõnus verivorsti kõrvale serveerida või tordi vahele määrida. Ja kui suvisest hoidistamisest veel väheks jääb, siis pakume mõtteid, mida võiks teha talvisel puuviljaletil leiduvast – näiteks meisterdada söödavaid kingitusi. },
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Niiberg, Toivo
Kodune veinikunst Raamat
2016.
@book{Niiberg2016,
title = {Kodune veinikunst},
author = {Toivo Niiberg},
editor = {Sinisukk},
year = {2016},
date = {2016-01-01},
abstract = {Toivo Niiberg õpetab oma raamatus, kuidas valmistada lihtsate vahenditega maitsvaid ja koduseid veine. Muu hulgas jagab ta teadmisi, kuidas veini vaadelda ja selle pargisust hinnata, valida sobivat toorainet ja arvutada veinivirde koostist, veini kääritada, laagerdada, villida ja pastöriseerida ning vältida veinivalmistamisel vigu ja haigusi. Samuti leiab veinihuviline siit hulganisti retsepte, mis ulatuvad klassikalistest puuvilja- ja marjaveinidest köögivilja- ja ravimveinideni, siidritest hõõg- ja vahuveinideni.},
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Virkus, Lia; Vahtramaa, Nelly
Tatratoidud 2 Raamat
2016.
@book{Virkus2016,
title = {Tatratoidud 2},
author = {Lia Virkus and Nelly Vahtramaa},
editor = {AS Ajakirjade Kirjastus},
year = {2016},
date = {2016-01-01},
abstract = {Toortatratornidest küpsisetordini. Raamatust leiab üle 30 uue põneva retseptiidee toortatrast, vastused paljudele küsimustele ning palju häid nõuandeid toortatra idandamiseks, keetmiseks ja valmistamiseks. Raamatus tuuakse välja ka tüüpilisemad vead, mida tehakse toortatra valmistamisel. Samuti saab lugeda, miks toortatra söömine nii tervislik on ja õppida kõiki neid roogi ise valmistama kaunite piltide ning täpsete õpetuste järgi.
„100 rooga“ sõsarsarja 33.raamat.},
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
„100 rooga“ sõsarsarja 33.raamat.
Kadak, Kerle; Pärn, Ellen; Sild, Merli
Eesti põllumajandusmuuseumi leivajutud Raamat
2016.
@book{Kadak2016,
title = {Eesti põllumajandusmuuseumi leivajutud},
author = {Kerle Kadak and Ellen Pärn and Merli Sild},
editor = {Eesti Põllumajandusmuuseum},
year = {2016},
date = {2016-01-01},
abstract = {Raamatus on viie kodusküpsetaja lood ja mõtisklused, mis seostub neile leivateoga. Räägitakse, kuidas leiba teha, millist jahu kasutada ja milliseid lisandeid valida. },
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Ruubel, Jana; Alamaa, Hele-Mai
Armastusega Kihnust, uut ja vana saareköögist Raamat
2014.
@book{Ruubel2014,
title = {Armastusega Kihnust, uut ja vana saareköögist},
author = {Jana Ruubel and Hele-Mai Alamaa},
editor = {Ajakirjade Kirjastus},
year = {2014},
date = {2014-01-01},
abstract = {Raamatu autor elab Kihnus ja usub, et hea toit on lihtne, puhtast ja tervislikust toorainest. Kihnlaste peamise toiduaine, odra- ja rukkijahu kõrval on ajalooliselt olnud merest püütud kala, hülgeliha ning merelindude munad. Raamatust leiab hulgaliselt traditsioonilisi toiduretsepte ja uuemaid lahendusi Kihnu küeki menüüst.},
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Guerrin, Triinu; Karu, Kadri
Võrokõisi köögi- ja söögiraamat Raamat
2014.
@book{Guerrin2014,
title = {Võrokõisi köögi- ja söögiraamat},
author = {Triinu Guerrin and Kadri Karu},
editor = {Võro Instituut},
year = {2014},
date = {2014-01-01},
abstract = {Raamatust leiab vanaemade mälestusi ruustlist rulaadini, retsepte Võrumaa taludest ja toidukohtadest, lugusid ja laule, ütlusi ja mõistatusi toitude ja toiduvalmistamise kohta, Põhjaka mõisa kokkade retsepte Võrumaa talukraamist ning palju fotosid.
Maailma edimädsen võrokõisi söögisaamatun: Määne vaih om kakul ja käkil, vadsal ja karaskil? Mis om paaperäpinu? Mille võrokõsõ innembide tuhkhavvan süvvä teivä? Kuimuudu tetäs kõrnõsülti? Ja muidoki hulga vanno ja vahtsit söögiretsepte nii võro ku eesti keelen, vanno rahvalaulõ ja ütelüisi, võrokõisi mälehtüisi ja naljajuttõ süüke ja söögitegemise kotsilõ.},
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Maailma edimädsen võrokõisi söögisaamatun: Määne vaih om kakul ja käkil, vadsal ja karaskil? Mis om paaperäpinu? Mille võrokõsõ innembide tuhkhavvan süvvä teivä? Kuimuudu tetäs kõrnõsülti? Ja muidoki hulga vanno ja vahtsit söögiretsepte nii võro ku eesti keelen, vanno rahvalaulõ ja ütelüisi, võrokõisi mälehtüisi ja naljajuttõ süüke ja söögitegemise kotsilõ.
Vissel, Triin; Vissel, Kerti; Vissel, Kadri
Kolme sõsara hõrgutised Raamat
2013.
@book{Vissel2013,
title = {Kolme sõsara hõrgutised},
author = {Triin Vissel and Kerti Vissel and Kadri Vissel},
editor = {Pegasus},
year = {2013},
date = {2013-01-01},
abstract = {See raamat avab ukse kolme õe - Kerti, Triinu ja Kadri köögipoolele. Raamatus jagavad kolm sõsarat oma hõrgutiste saladusi ja kutsuvad neid järele katsetama. Isa poolt Võromaalt ja ema poolt Setomaalt pärit õed on jäänud oma juurte juurde, armastavad koos süüa teha, kasvatavad loomi ja köögivilju ning peavad suviti ühiselt Piusa jõe kaldal hubast kohvikut. },
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Kõiv, Helene; Lambur, Reve
LEADER - kohaliku toidu arenguks! Raamat
2012.
@book{Kõiv2012,
title = {LEADER - kohaliku toidu arenguks!},
author = {Helene Kõiv and Reve Lambur},
editor = {Maamajanduse Infokeskus},
year = {2012},
date = {2012-01-01},
abstract = {Maamajanduse Infokeskuse maaeluvõrgustiku büroo eesmärgiks selle trükise koostamisel oli koguda erinevaid Eesti maaelu arengukava 2007-2013 Leader-meetmest toetust saanud kohaliku toiduga seotud projektinäiteid. Näidete abil tahetakse tõsta esile Leader-meetme rolli kohaliku toidu arendamisel erinevates Eesti maapiirkondades ning soovitakse innustada kõiki kohaliku toidu arendajaid - tervislik ja traditsiooniline toit on oluline meie kõigi jaoks!},
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Ladõnskaja, Viktoria; Püve, Birgit; Haas, Annika
Peipsi veerel. Vanausulised paluvad lauda Raamat
2011.
@book{Ladõnskaja2011,
title = {Peipsi veerel. Vanausulised paluvad lauda},
author = {Viktoria Ladõnskaja and Birgit Püve and Annika Haas},
editor = {AS Ajakirjade Kirjastus },
year = {2011},
date = {2011-01-01},
abstract = {Milles peitub Peipsiäärsete vanausuliste pikaealisuse saladus? Kindlameelses vaimus, usu poole pööratud elus, austuses aja vastu, töökuses? Või hoopis õiges toitumises? Vanausuliste road on väga lihtsad, maitsvad ja hooajalist toorainet arvestavad.
Viktoria Ladõnskaja haaravalt kirjapandud inimlugude, kohalike kommete ja retseptide ning Annika Haasi ja Birgit Püve imeliste fotode kaudu avaneb selles raamatus Peipsimaa vanausuliste maailma võlu ja ka valu.},
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Viktoria Ladõnskaja haaravalt kirjapandud inimlugude, kohalike kommete ja retseptide ning Annika Haasi ja Birgit Püve imeliste fotode kaudu avaneb selles raamatus Peipsimaa vanausuliste maailma võlu ja ka valu.
Ilves, Harri; Virkus, Lia; Suitsu, Maire
Eesti köök Raamat
2010.
@book{Ilves2010,
title = {Eesti köök},
author = {Harri Ilves and Lia Virkus and Maire Suitsu},
editor = {Ajakirjade Kirjastus },
year = {2010},
date = {2010-01-01},
abstract = {Kaunite toidu- ja looduspiltidega illustreeritud retseptiraamat annab ülevaate tänapäeva Eesti köögist. Eestlane on alati eelistanud kohalikust toorainest head toitu. Eestlased on kasvanud üles leiva, kartuli ja köögivilja ning kala ja rikkalike metsaandide toel. Raamatus on retseptid eesti ja inglise keeles.},
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Hunt, Kaia-Kaire
Koduleivaraamat Raamat
2009.
@book{Hunt2009,
title = {Koduleivaraamat},
author = {Kaia-Kaire Hunt},
editor = {Kirjastus Pilgrim},
year = {2009},
date = {2009-01-01},
abstract = {Rohkete fotodega illustreeritud ja kaunilt kujundatud raamatust leiab leivategemise tarkusi ja õpetusi; sekka leiva lugusid läbi ajaloo ja legendide, leivaga tervise tagasitoomisest ja rida erinevaid leivaretsepte koduperenaistelt, linnaprouadelt, profikokkadelt ja lihtsalt leivaarmastajatelt. Raamat selgitab, et leivategu ei ole vaid leivaahjuga maainimeste privileeg, sellega saab hakkama igaüks ja selleks polegi vaja erilisi nõusid, vahendeid või ahju. Maitsva leiva saab ka poest ostetud toorainete, kraanist tuleva vee ja koduse elektriahjuga. Leivateos on midagi lihtsat ja igiomast, samas südamlikku ja pühendumist nõudvat.},
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Moora, Aliise
Eesti talurahva vanem toit Raamat
2007.
@book{Moora2007,
title = {Eesti talurahva vanem toit},
author = {Aliise Moora},
editor = {Ilmamaa},
year = {2007},
date = {2007-01-01},
abstract = {Aliise Moora "Eesti talurahva vanem toit" on küpse teadlase ning suure pere ema järjepidev ja süsteemne ülevaade meie rahvapärase toidu erinevatest liikidest, toiduvalmistamise viisidest ja toitumise tavadest läbi ajaloo. Eesti rahva toidutraditsioonide uurimisel oli Aliise Moora üks esimesi ja ühtlasi põhjalikumaid, osutudes niiviisi sellele uurimisvaldkonnale alusepanijaks. Aastatepikkune töö sai kaheköiteliseks raamatuks aastail 1980 ja 1991, kui autor oli juba auväärses eas.
},
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Meie kõikide raamatute täisnimekiri:
Guerrin, Triinu; Karu, Kadri
Võrokõisi köögi- ja söögiraamat Raamat
2019.
@book{Guerrin2019,
title = {Võrokõisi köögi- ja söögiraamat},
author = {Triinu Guerrin and Kadri Karu},
editor = {MTÜ Võrumaa Talupidajate Liit and Võru Instituut},
year = {2019},
date = {2019-01-01},
abstract = {Triinu Guerrini ja Kadri Karu koostatud „Võrokõisi köögi- ja söögiraamat“ ilmus esimest korda 2014. aastal võru- ja eestikeelsena. Esimene raamat oli nii nõutud, et kõigile soovijatele seda ei jätkunudki. Võru Instituudi ja Võrumaa Talupidajate Liidu koostöös tehti raamatust teine trükk, kus on jutud ja retseptid kõrvuti võru ja inglise keeles. Inglise keelde on tõlkinud raamatu võrokene Leila Holts, toimetas Anu Kannike ERMist. Võrokeste köögi- ja söögiraamatust leiab nii vanu kui ka uusi toiduretsepte, ütlemisi ja rahvalaule söögist, võrokeste mälestusi ja naljajutte söömise ning söögi tegemise kohta.},
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Design, Fiasko
Romantilise Rannatee retseptiraamat Raamat
2018.
@book{Design2018,
title = {Romantilise Rannatee retseptiraamat},
author = {Fiasko Design},
editor = {MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu},
year = {2018},
date = {2018-01-01},
abstract = {Raamat toob huvilisteni tuntud maitsed uues kuues. Retseptid pärinevad Romantiliselt Rannateelt, kus kohtab igal ajal huvitavaid inimesi, kes oma külalistele suudavad pakkuda erakordseid maitseid. Iga retsepti juures leiab nippe ja saab teada, miks just antud toit on tegijale oluline. Toidupärimus seob põlvkondi ja pakub avastamisrõõmu 2018. aasta Eesti toidupiirkonnas, Pärnumaal. },
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Külvik, Helen; Pärnoja, Ülle
Kostipäävä paremba' pala' Raamat
2018.
@book{Külvik2018,
title = {Kostipäävä paremba' pala'},
author = {Helen Külvik and Ülle Pärnoja},
editor = {MTÜ Setomaa Turism and MTÜ Seto Käsitüü Kogo},
year = {2018},
date = {2018-01-01},
abstract = {Raamatusse on kokku koondatud 2013.‒2017. aastal Seto Külavüü kostipäeval osalenud kohvikute paremba’ pala’ ehk valik retsepte, mille järgi on valmistanud hõrgutisi kostipäeva kohvikud. Raamat on eesti- ja ingliskeelne ning sisaldab 57 retsepti kõrval ka sissevaateid seto köögi eripäradest. },
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Putan, Oksana
Vene köök. Suur pirukaraamat Raamat
2018.
@book{Putan2018,
title = {Vene köök. Suur pirukaraamat},
author = {Oksana Putan},
editor = {Tea Kirjastus},
year = {2018},
date = {2018-01-01},
abstract = {Vene köögi tähtis omapära on pärmitainast küpsetatud pirukad - küll suured kaetud pirukad kuljebjaakad, küll väikesed, erineva täidisega pirukad, küll keerusaiad ja saiakesed, küll kuklid ja kakud. Suur pirukaraamat õpetab, kuidas pärmitainast õigesti valmistada ja kuidas hästi kerkinud tainast seejärel Vene traditsioonilisi pirukaid küpsetada. },
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Vihma, Heidi
Eesti vana aja söök ja köök Raamat
2017.
@book{Vihma2017,
title = {Eesti vana aja söök ja köök},
author = {Heidi Vihma},
editor = {Eesti Vabaõhumuuseum},
year = {2017},
date = {2017-01-01},
abstract = {Ringkäik Eesti Vabaõhumuuseumi taludes, kõrtsis ja poes ning üle 30 eesti rahvusliku roa retsepti. Raamatu esimene osa avab Eesti toiduajalugu, tutvustades toidu kasvatamise, valmistamise ja hoidistamise viise. Teine osa on pühendatud retseptidele, tutvustades muuseumi ekspositsiooni kaudu erinevatele Eesti piirkondadele iseloomulikke roogasid. Kuigi raamatusse on valitud vanema aja toite, on need kõik esitatud tänapäevases võtmes.},
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Kalda, Andra; Värk, Ragne
Hoidistaja salaraamat Raamat
2016.
@book{Kalda2016,
title = {Hoidistaja salaraamat},
author = {Andra Kalda and Ragne Värk},
editor = {Varrak},
year = {2016},
date = {2016-01-01},
abstract = {Raamatust leiab nii traditsioonilisi hoidiste retsepte kui ka palju uusi ja põnevaid maitseüllatusi, millest saaks välja kasvada uued keldririiuli lemmikud. Kogu hoidistamishullus saab alguse varakevadel, kui maa seest pistavad nina välja esimesed rohulibled, kui kuused kasvatavad endale erkrohelisi võrseid ning kui peenral hakkab oma väge näitama krapsakas rabarber. Loomulikult saab kõiki neid kevadisi ande ära kasutada hoidistamisel. Raamat pakub erinevaid retseptiideid: sügavkülmahoidiseid, pestosid, marinaade ja põnevust tekitavaid maiuseid. Tasapisi saab aga kevadest aasta magusaim aeg suvi, mis toob endaga kaasa rohkelt metsa- ja aiasaadusi ning kõik hea-parem on leidnud tee purki, et saaks talvel meenutada suve helgemaid aegu. Oleme purki pistnud ka sügisannid – seened, traditsioonilises marinaadis kõrvitsad ning erinevad marjad nii magusate kui soolaste moosidena, mida on jõuluajal mõnus verivorsti kõrvale serveerida või tordi vahele määrida. Ja kui suvisest hoidistamisest veel väheks jääb, siis pakume mõtteid, mida võiks teha talvisel puuviljaletil leiduvast – näiteks meisterdada söödavaid kingitusi. },
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Niiberg, Toivo
Kodune veinikunst Raamat
2016.
@book{Niiberg2016,
title = {Kodune veinikunst},
author = {Toivo Niiberg},
editor = {Sinisukk},
year = {2016},
date = {2016-01-01},
abstract = {Toivo Niiberg õpetab oma raamatus, kuidas valmistada lihtsate vahenditega maitsvaid ja koduseid veine. Muu hulgas jagab ta teadmisi, kuidas veini vaadelda ja selle pargisust hinnata, valida sobivat toorainet ja arvutada veinivirde koostist, veini kääritada, laagerdada, villida ja pastöriseerida ning vältida veinivalmistamisel vigu ja haigusi. Samuti leiab veinihuviline siit hulganisti retsepte, mis ulatuvad klassikalistest puuvilja- ja marjaveinidest köögivilja- ja ravimveinideni, siidritest hõõg- ja vahuveinideni.},
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Virkus, Lia; Vahtramaa, Nelly
Tatratoidud 2 Raamat
2016.
@book{Virkus2016,
title = {Tatratoidud 2},
author = {Lia Virkus and Nelly Vahtramaa},
editor = {AS Ajakirjade Kirjastus},
year = {2016},
date = {2016-01-01},
abstract = {Toortatratornidest küpsisetordini. Raamatust leiab üle 30 uue põneva retseptiidee toortatrast, vastused paljudele küsimustele ning palju häid nõuandeid toortatra idandamiseks, keetmiseks ja valmistamiseks. Raamatus tuuakse välja ka tüüpilisemad vead, mida tehakse toortatra valmistamisel. Samuti saab lugeda, miks toortatra söömine nii tervislik on ja õppida kõiki neid roogi ise valmistama kaunite piltide ning täpsete õpetuste järgi.
„100 rooga“ sõsarsarja 33.raamat.},
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
„100 rooga“ sõsarsarja 33.raamat.
Kadak, Kerle; Pärn, Ellen; Sild, Merli
Eesti põllumajandusmuuseumi leivajutud Raamat
2016.
@book{Kadak2016,
title = {Eesti põllumajandusmuuseumi leivajutud},
author = {Kerle Kadak and Ellen Pärn and Merli Sild},
editor = {Eesti Põllumajandusmuuseum},
year = {2016},
date = {2016-01-01},
abstract = {Raamatus on viie kodusküpsetaja lood ja mõtisklused, mis seostub neile leivateoga. Räägitakse, kuidas leiba teha, millist jahu kasutada ja milliseid lisandeid valida. },
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Ruubel, Jana; Alamaa, Hele-Mai
Armastusega Kihnust, uut ja vana saareköögist Raamat
2014.
@book{Ruubel2014,
title = {Armastusega Kihnust, uut ja vana saareköögist},
author = {Jana Ruubel and Hele-Mai Alamaa},
editor = {Ajakirjade Kirjastus},
year = {2014},
date = {2014-01-01},
abstract = {Raamatu autor elab Kihnus ja usub, et hea toit on lihtne, puhtast ja tervislikust toorainest. Kihnlaste peamise toiduaine, odra- ja rukkijahu kõrval on ajalooliselt olnud merest püütud kala, hülgeliha ning merelindude munad. Raamatust leiab hulgaliselt traditsioonilisi toiduretsepte ja uuemaid lahendusi Kihnu küeki menüüst.},
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Guerrin, Triinu; Karu, Kadri
Võrokõisi köögi- ja söögiraamat Raamat
2014.
@book{Guerrin2014,
title = {Võrokõisi köögi- ja söögiraamat},
author = {Triinu Guerrin and Kadri Karu},
editor = {Võro Instituut},
year = {2014},
date = {2014-01-01},
abstract = {Raamatust leiab vanaemade mälestusi ruustlist rulaadini, retsepte Võrumaa taludest ja toidukohtadest, lugusid ja laule, ütlusi ja mõistatusi toitude ja toiduvalmistamise kohta, Põhjaka mõisa kokkade retsepte Võrumaa talukraamist ning palju fotosid.
Maailma edimädsen võrokõisi söögisaamatun: Määne vaih om kakul ja käkil, vadsal ja karaskil? Mis om paaperäpinu? Mille võrokõsõ innembide tuhkhavvan süvvä teivä? Kuimuudu tetäs kõrnõsülti? Ja muidoki hulga vanno ja vahtsit söögiretsepte nii võro ku eesti keelen, vanno rahvalaulõ ja ütelüisi, võrokõisi mälehtüisi ja naljajuttõ süüke ja söögitegemise kotsilõ.},
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Maailma edimädsen võrokõisi söögisaamatun: Määne vaih om kakul ja käkil, vadsal ja karaskil? Mis om paaperäpinu? Mille võrokõsõ innembide tuhkhavvan süvvä teivä? Kuimuudu tetäs kõrnõsülti? Ja muidoki hulga vanno ja vahtsit söögiretsepte nii võro ku eesti keelen, vanno rahvalaulõ ja ütelüisi, võrokõisi mälehtüisi ja naljajuttõ süüke ja söögitegemise kotsilõ.
Vissel, Triin; Vissel, Kerti; Vissel, Kadri
Kolme sõsara hõrgutised Raamat
2013.
@book{Vissel2013,
title = {Kolme sõsara hõrgutised},
author = {Triin Vissel and Kerti Vissel and Kadri Vissel},
editor = {Pegasus},
year = {2013},
date = {2013-01-01},
abstract = {See raamat avab ukse kolme õe - Kerti, Triinu ja Kadri köögipoolele. Raamatus jagavad kolm sõsarat oma hõrgutiste saladusi ja kutsuvad neid järele katsetama. Isa poolt Võromaalt ja ema poolt Setomaalt pärit õed on jäänud oma juurte juurde, armastavad koos süüa teha, kasvatavad loomi ja köögivilju ning peavad suviti ühiselt Piusa jõe kaldal hubast kohvikut. },
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Kõiv, Helene; Lambur, Reve
LEADER - kohaliku toidu arenguks! Raamat
2012.
@book{Kõiv2012,
title = {LEADER - kohaliku toidu arenguks!},
author = {Helene Kõiv and Reve Lambur},
editor = {Maamajanduse Infokeskus},
year = {2012},
date = {2012-01-01},
abstract = {Maamajanduse Infokeskuse maaeluvõrgustiku büroo eesmärgiks selle trükise koostamisel oli koguda erinevaid Eesti maaelu arengukava 2007-2013 Leader-meetmest toetust saanud kohaliku toiduga seotud projektinäiteid. Näidete abil tahetakse tõsta esile Leader-meetme rolli kohaliku toidu arendamisel erinevates Eesti maapiirkondades ning soovitakse innustada kõiki kohaliku toidu arendajaid - tervislik ja traditsiooniline toit on oluline meie kõigi jaoks!},
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Ladõnskaja, Viktoria; Püve, Birgit; Haas, Annika
Peipsi veerel. Vanausulised paluvad lauda Raamat
2011.
@book{Ladõnskaja2011,
title = {Peipsi veerel. Vanausulised paluvad lauda},
author = {Viktoria Ladõnskaja and Birgit Püve and Annika Haas},
editor = {AS Ajakirjade Kirjastus },
year = {2011},
date = {2011-01-01},
abstract = {Milles peitub Peipsiäärsete vanausuliste pikaealisuse saladus? Kindlameelses vaimus, usu poole pööratud elus, austuses aja vastu, töökuses? Või hoopis õiges toitumises? Vanausuliste road on väga lihtsad, maitsvad ja hooajalist toorainet arvestavad.
Viktoria Ladõnskaja haaravalt kirjapandud inimlugude, kohalike kommete ja retseptide ning Annika Haasi ja Birgit Püve imeliste fotode kaudu avaneb selles raamatus Peipsimaa vanausuliste maailma võlu ja ka valu.},
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Viktoria Ladõnskaja haaravalt kirjapandud inimlugude, kohalike kommete ja retseptide ning Annika Haasi ja Birgit Püve imeliste fotode kaudu avaneb selles raamatus Peipsimaa vanausuliste maailma võlu ja ka valu.
Ilves, Harri; Virkus, Lia; Suitsu, Maire
Eesti köök Raamat
2010.
@book{Ilves2010,
title = {Eesti köök},
author = {Harri Ilves and Lia Virkus and Maire Suitsu},
editor = {Ajakirjade Kirjastus },
year = {2010},
date = {2010-01-01},
abstract = {Kaunite toidu- ja looduspiltidega illustreeritud retseptiraamat annab ülevaate tänapäeva Eesti köögist. Eestlane on alati eelistanud kohalikust toorainest head toitu. Eestlased on kasvanud üles leiva, kartuli ja köögivilja ning kala ja rikkalike metsaandide toel. Raamatus on retseptid eesti ja inglise keeles.},
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Hunt, Kaia-Kaire
Koduleivaraamat Raamat
2009.
@book{Hunt2009,
title = {Koduleivaraamat},
author = {Kaia-Kaire Hunt},
editor = {Kirjastus Pilgrim},
year = {2009},
date = {2009-01-01},
abstract = {Rohkete fotodega illustreeritud ja kaunilt kujundatud raamatust leiab leivategemise tarkusi ja õpetusi; sekka leiva lugusid läbi ajaloo ja legendide, leivaga tervise tagasitoomisest ja rida erinevaid leivaretsepte koduperenaistelt, linnaprouadelt, profikokkadelt ja lihtsalt leivaarmastajatelt. Raamat selgitab, et leivategu ei ole vaid leivaahjuga maainimeste privileeg, sellega saab hakkama igaüks ja selleks polegi vaja erilisi nõusid, vahendeid või ahju. Maitsva leiva saab ka poest ostetud toorainete, kraanist tuleva vee ja koduse elektriahjuga. Leivateos on midagi lihtsat ja igiomast, samas südamlikku ja pühendumist nõudvat.},
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}
Moora, Aliise
Eesti talurahva vanem toit Raamat
2007.
@book{Moora2007,
title = {Eesti talurahva vanem toit},
author = {Aliise Moora},
editor = {Ilmamaa},
year = {2007},
date = {2007-01-01},
abstract = {Aliise Moora "Eesti talurahva vanem toit" on küpse teadlase ning suure pere ema järjepidev ja süsteemne ülevaade meie rahvapärase toidu erinevatest liikidest, toiduvalmistamise viisidest ja toitumise tavadest läbi ajaloo. Eesti rahva toidutraditsioonide uurimisel oli Aliise Moora üks esimesi ja ühtlasi põhjalikumaid, osutudes niiviisi sellele uurimisvaldkonnale alusepanijaks. Aastatepikkune töö sai kaheköiteliseks raamatuks aastail 1980 ja 1991, kui autor oli juba auväärses eas.
},
keywords = {},
pubstate = {published},
tppubtype = {book}
}